[ Főnix Online ]
 
 
A referencia helyhez kapcsolódó publikus információkat a "Szeged" feliratra kattintva lehet megtekinteni

 
  Referencia hely:  
 
  Tájékoztató anyagok letöltése  
 
 
A rendszer ismertetőjét és a felmérő adatlapokat (a listában található) valamelyik önkormányzat kiválasztását követően lehet megtekinteni illetve letölteni.
 
  Városlista:

 
Jelenleg foglalt sávszélesség: 0.00 Mbit/s
Sávszélesség foglaltásga

 

Az önkormányzati fenntartású költségvetési szervek
rendszerszemléletű gazdálkodásának modellje

 
 

A Főnix rendszer az önkormányzati fenntartású költségvetési szervek gazdálkodásában a vonatkozó jogszabályokon (különös tekintettel az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény, az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998.(XII.30) Kormányrendelet, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, az államháztartás szervezeti beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeinek sajátosságairól szóló 249/2000.(XII.24.) Kormányrendelet, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény, továbbá az önkormányzati feladatellátás részletes szabályait tartalmazó ágazati jogszabályok, illetve a költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó egyéb jogszabályok) alapuló, működő, egységes fogalom-értelmezéssel kialakított, egységes finanszírozási feltétel-rendszert biztosító, integrált számítógépes költségvetési adattároló-és feldolgozó rendszer. A rendszer know-how-ként üzemel, melynek neve: "Főnix (idegen nyelven Phoenix) adattároló-és feldolgozó, költségvetési információs rendszer" rövidített néven: Főnix rendszer.

A Főnix rendszer, mint szerzői jogi védelem alá eső számítógépes adatfeldolgozással alátámasztott know-how, biztosítja az önkormányzati intézményhálózatnál az egységes, korszerű számítástechnikai alkalmazásokat, az egységes, a vonatkozó jogszabályokkal szinkronban lévő költségvetési gazdálkodási szemléletet intézményenként, ágazatonként és önkormányzati szinten.

A Főnix Rendszer országos bemutatására 2000. szeptember 15-én Siófokon, a VIII. Országos Közigazgatási Konferencia keretén belül került sor.

 

[ Copyright ]
© Copyright 1997-2005 PRNT
Az oldalak, a bennük megjelenő összes információ és anyag, illetve elrendezésük szerzői joga a PRNT tulajdona.